Dagen er ikke helt den samme uten…

mai 4, 2012

Uten hva, lurer du kanskje.. Men jeg er ikke mer original enn at det er nettopp VG jeg mener.. Jeg er glad i å lese, og kaster meg over omtrent alt. Aviser, bøker, ukeblader, you name it. Men når det kommer til VG, hadde dagen faktisk blitt den samme uten? Se på dagens overskrifter i nettavisen, f.eks. Om jeg ikke skal gå inn på artikkelene, men bare lese overskriftene og ingressene (eller hva det nå heter alt sammen), er det neimen ikke mye jeg faktisk finner interessant der..

Overskriftene på VG nett er i dag:

– Tror ikke svenskene helt forstår hvor gode Norge er blitt – dette handler altså om hockey. Sverige slo oss i VM i fjor, og kommer helt sikkert til å gjøre det i år igjen. Selv om Norge har blitt bedre. Hadde dagen vært det samme uten denne nyheten? Tror nok det….

– Beordrer etterforskning etter pengerot for 4,3 mill. – vet ikke hvem som har surret bort disse pengene, men vet at de garantert ikke var mine. I forhold til de enorme summene vi har i oljefondet er dette bare småpenger. Er det kongen sine penger? Stoltenberg sine? Uansett hvem sine penger de er burde de passet bedre på dem. Ferdig med den saken. Ville dagen vært den samme uten? Med mindre de pengene plutselig dukker opp på min konto (uten at noen finner det ut), er nok dagen min akkurat den samme uten.

– VHS-sjekkerne – det som fantes før datingsider på nett? Sannsynligvis fra 80-tallet engang. Sikkert morsomme frisyrer, antrekk osv. Men ville dagen vært den samme uten? Sannsynligvis.

– Ny Telenor-topp trekker seg – Telenor er tydeligvis ikke et kult selskap å være sjef i. Bryr det meg? Nope, for jeg har Netcom.

– Tenåring siktet for voldtekt på russetreff – dette skjer hvert år i russetida. Det drikkes, festes, sloss og voldtas. Kjedelig for den det gjelder? Helt klart. Men noe nytt? Neppe. Noe hele Norge trenger å vite om? Nei.

– Mischa Barton i kveldens dristigste kjole – skal vurdere å sende henne et laken så ho kan sy seg stor nok kjole.

– Scarlett strålte – slik får du looken – jeg vil ikke se ut som Scarlett. Så mye sminke og trang kjole egner seg neppe som arbeidsantrekk når man skal inseminere kuer. Ikke var ho fin på håret heller.

– Nå føler jeg lykke – en eller annen som har vært på besøk i Norges rånerhovedstad og tydeligvis er i ekstase. Vet ikke hva som er Norges rånerhovedstad. Har ikke noe behov for å finne det ut heller. Og skjønner ikke hvorfor noen kan bli lykkelige av å komme dit. Har jeg behov for å vite at et eller annet sært menneske har stor glede av å se på rånere? Nei, det har jeg ikke.

– Her får hestedritten flyte fritt – VG irriterer seg tydeligvis over at politihestene i Oslo får lov å bæsje på gata, mens journalisten får bot hvis han tisser på samme sted. Personlig syns jeg det er mye eklere med menn som drar fram tissefanten i tide og utide, enn hester som bæsjer. Lurer på hva journalisten har imot hestemøkk. Kanskje han trampet i det? Isåfall burde han kanskje bruke energien sin på å skaffe seg nye briller framfor å klage på at hestene er i gatene og gjør jobben sin med å passe på byens innbyggere. Er det noe nytt at hester bæsjer? Det burde ikke være det.

– Fastklemt etter at semitrailer og lastebil kolliderte – sikkert litt ubeleilig for vedkommende å sitte fast. Bildet viser masse høyballer. Er det de som ble klemt fast? Da håper jeg de får dem løs, og får dem til bonden som har bestilt dem så fort som mulig. Dyra hans er sikkert sultne. Viktig for meg? Nei.

– Årets redning av en utespiller? – dette handler garantert om fotball. Vet ikke hva en utespiller er. Trodde de spilte utendørs alle sammen.. Har sett på sånne fotballkamper på tv, og da løper de alltid rundt i regnet med t-skjorta over hodet. Også sklir de bortover gresset med vilje, og får masse grønske på buksa. De vasker helt sikkert ikke klærne sine selv. Trengte jeg å vite at en fotballspiller har gjort noe så spesielt som å fange en ball i lufta? (Eller, kanskje enda bedre: på bakken, hva vet vel jeg..) Nei, det trengte jeg ikke å vite.

– Villa-spillere i barslagsmål – vet ikke hva Villa er, men dette er vel også noe sport. Hvis de orker å gå på byen og sloss etterpå trener de ikke hardt nok!

– Siktet vekter og straffedømt var treningskamerater – hvis du vil delta i noe kriminelt, sørg for at det ikke finnes noen tråder mellom deg og folk som tidligere har vært i fengsel. Lovbryting for dummies.. Praktisk betydning for meg? Null. Har ikke tenkt å bli kriminell. Og hvis jeg skulle forandre mening skal jeg lære alle triksene til Dexter og folka i Leverage før jeg begynner.

– Milliardær Andresen om faren: – Mange dårlige beslutninger. Han har masse penger selv om han tydeligvis ikke har en helt toppers forhold til opphavet. Jeg gjentar: han har masse penger. Syns ikke synd på ham. Punktum.

– Her prøver løven å spise lille Jack – lille Jack var sikkert kjempeslitsom. Dessuten var han liten. Dessuten satte foreldrene hans ham rett ved siden av løven. Dessuten er løver predatorer, og de er forhåndprogrammert til å prøve å spise ting som er små og beveger seg. Ser ikke helt nyheten. Hvis løven faktisk hadde spist lille Jack, hadde det kanskje vært noe annet.

– Danser lettkledd i iskaldt vann – vet ikke hvem det er som danser. Jeg for min del er alltid lettkledd når jeg skal bevege meg i vann. Vet ikke hvorfor vedkommende ikke gadd å vente til det ble badetemperaturer ute. Forandret denne nyheten dagen min? Nei.

Videre fortsetter det med nedleggelser av togstasjoner (det har vel strengt tatt ikke vært noen nyhet de siste 50 årene), at noen har fått 9 års fengsel for dødsvold (burde vært mye lenger), 22.7-rettsaken (skjønner ikke hvorfor han i det hele tatt får en rettsak, sett ham i et bur og sett ham på første fly til Kabul. Så kan han bo hos bokhandleren.), noen har kjøpt Skrik(vet ikke hvorfor, det er stygt), Erna gjør narr av Jens (what else is new) osv osv osv.. Er noe av dette noe som interesserer meg, eller som forandrer dagen min i dag? Nei.

Konklusjonen blir – sorry VG, dagen er nøyaktig den samme uten!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s