Eksamensperiode…

juni 27, 2012

Oh yes, her i utlandet er det nå tid for eksamener. Eller, det har det vel egentlig vært i halvannen måned allerede.. For istedet for å la dem komme pent og pyntelig som en fin avslutning på en «blokk», som man så fint gjør det i Norge, har vi her 2 måneder på å gjøre unna alle semesterets eksamener. Det pleier jo i grunnen å gå greit, men denne sommeren har det vært et stress uten like. Har hatt eksamen i patologisk anatomi (hvordan ser alle mulige sykdommer ut, på kua? Jammen, hva med på grisen da? Og hesten? Og hunden? Og papegøyen? Og hvordan ser de ut i mikroskop? Hva med når dyret har daua, hvordan ser det ut da? Jammen, hva med denne sykdommen, som bare finnes i et lite bortgjemt hjørne i India? Hvordan ser den ut?)

Deretter fulgte epizootologi (hvilket virus forårsaker den sykdommen som bare finnes i Andes-fjellene? Eller den sykdommen som egentlig ikke finnes lenger, fordi det ikke har vært noe utbrudd på 50 år? Og hvilken bakterie kan komme etterpå og lage faenskap? Hvordan smitter den, da? Kan den smitte mellom dyr, og hvilke dyr, og hvordan? Hva skjer i kroppen når viruset går til angrep? Hvorfor skjer det? Hvordan kan du bevise at det er akkurat den sykdommen? Hvordan kan du behandle den, da?)

Og så kom kylling- egg- fisk- og -viltproduksjons-hygiene. (Hvor mange grader skal det være i rommet der kyllingen blir slaktet, hvor mange grader skal det være i vannet der kyllingen blir skoldet, hvor mange grader skal det være i lufta når den blir kjølt ned? Hvilken kroppsdel skal man fjerne først, hvilken skal man fjerne sist? Hva skjer om det blir to grader varmere i dypfryseren? Hvordan lager man røkt kyllingkjøtt?  Hvordan putter man kylling i poser før den skal selges? Hvordan lager man kald marinade til fisk? Hva med varm? Hvor lenge skal fisken varmes/kjøles/kokes/fryses? Hvor stor er eggeplommen i et egg som er 6 dager gammelt? Hva med 9 dager? Hva med 2 uker? Hva med eggehviten? Kan man fryse egg? Hvordan lager man majones? Hvorfor er det farlig å spise bjørnekjøtt?)

Alt dette på 5 uker, før jeg i dag overvant parasittene her i verden (Nevn alle parasitter i hele verden som kan finnes i hest. Hva med ku? Hva med denne parasitten som bare finnes i Brasil, hvor i kroppen lever den? Og hvordan formerer den seg? Og hvordan kommer den seg inn i kroppen? Og hvordan ser den ut? Har den 3 tenner eller 4? Har den hale med spiss, eller hale med krøll, eller hale med vinger, eller har den kanskje bare en stutt-tjukk, liten stump?)

Og enda har jeg to eksamener til! Jeg sier bare en ting: dette bør søren meg være verdt det til slutt! For nå har jeg magesår og skrivekrampe, og altfor mange ekstra «jeg-synes-synd-på-meg-selv-så-jeg-spiser-altfor-mye-sjokolade»- kiloer. Og det har vært 30 grader ute i en uke, og jeg er fortsatt like hvit. For det går nemlig ikke å lese ute. I dag kunne jeg ligget i sola. Nå er det kaldt og blåser….

Så de som tror at det er lettere å bli veterinær i utlandet enn i Norge kan ta seg en diger bolle. Og jeg håper de setter den i halsen! 

Men, heldigvis har jeg jo lyspunkter også! Som da katta løper i full fart og slenger seg rundt halsen på bikkja når han kommer hjem fra barnehagen om ettermiddagen. (Helt sant!) Eller når katta syns jeg har sovet for lenge, og bestemmer seg for å vekke meg med å vaske meg i fjeset. Eller når bikkja syns at jeg er kjempekjedelig som bare sitter og leser, og legger seg resolutt midt oppi alle notatene mine. Eller når katta og bikkja sitter ved siden av hverandre på balkongen og spionerer på alle som går forbi. (Jeg har menneske-venner også, altså.. Men de finner ikke på like mye morsomt…)

Her følger noen bilder av krumspringene vi finner på (inkl. 17.mai), når jeg for en gangs skyld har lese-pause: 🙂

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s